21 May 2011

Јебеш блог ако не е .аНТИблог

„Tko vrijedi leti, tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi“ - Grunf

Ваљда е тоа некој марфиев закон, ама факт е дека не можеш да ѝ се посветиш целосно на една работа, а притоа да не ги запоставиш сите други. Пред да го запустам скроз, блогов едно време функционираше со по еден до два поста неделно, што у ствари и не е така лошо. Лошо е во споредба со најдобрите денови на .аНТИблог, кога имаше еден до два поста дневно. Ги имам постовите и ќе реобјавувам понекогаш нешто ретро.

Како и да е... Веројатно сум имал други начини да го кажам тоа што сум сакал да го кажам. Сега, пак, осеќам јака потреба пак да блогирам. Разликата меѓу 2005 година кога почна .аНТИблог и сега е што сега секој знае што е тоа блог, а тогаш кога ќе спомнев блог ме прашуваа „Каков блок?“ Плус, сега има Фејсбук и Твитер што се мадафакерчиња за раја.

Да, не е фенси да блогираш, ама никад не блогирав зошто е фенси...

... и така. Се читаме!

No comments:

Post a Comment