24 May 2011

Сеништето на комунизмот...

Американски антикомунистички постер од 1950 година.

Постерот е преземен од текстов кој зборува за омразата во американското општество.

1 comment:

  1. Со право го мразеле Американците системот во СССР. Замисли ги САД како дел од Советскиот Сојуз! Колку милиони Американци ќе завршеа во новоизградените гулази на Аљаска?

    ReplyDelete